JULI

WALKING LANDSCAPES – 10 kunstnere, 10 vandringer, 10 dage

Liselund & Møn 21.-30. juli 2021

10 kunstnere vandrer i Liselund have og på Møn. Én kunstner hver dag i 10 dage. I 12 timer vandrer de ud i det mønske landskab og inviterer dig til at følge med – i landskabet eller på live-stream.

De 10 kunstnere har en særlig relation til Møn. Med dette kendskab i rygsækken tager de os med til gemte og glemte steder på en rejse ind i områdets natur, myter, stemninger, fænomener og hemmeligheder.

De udforsker landskabet ud fra hver deres kunstneriske disciplin – performance, billedkunst, dans, musik, tekstil, foto, video – og de bruger omgivelserne som ramme og indhold for de kunstneriske aktioner, de skaber undervejs. En fortælling, en performance, en installation, en samtale, et billede eller et digt.

Kunsten forholder sig til naturen og landskabet i det klassiske landskabsmaleri, men hvordan forholder samtidskunstnere sig til landskabet i en kontekst af klimaforandringer, nedbrydelse af naturen og en ændret bevidsthed om vores egen rolle?

For kunstnerne er vandringen et refleksionsrum, en kortlægning og en opdagelsesrejse. Et frirum med højt til himlen og plads til eksistentielle spørgsmål og højtflyvende tanker, akkurat som den har været for mange af os i en tid, hvor verden, som vi kender den, har været lukket ned.

Tilsammen skaber de 10 kunstnere en levende, mangfoldig og overraskende oplevelse af de mønske landskaber med nye ruter, nye fortællinger og ny inspiration til selv at gå på opdagelse.

Mød kunstnerne online hver hele time, når de live-streamer deres aktioner på facebook. Eller se mere på hjemmesiden om, hvordan og hvornår du kan vandre med kunstnerne i landskabet.

OM WALKING LANDSCAPES

Walking Landscapes er et landsdækkende kunstprojekt – en kunstnerisk opdagelsesrejse ind i 12 vidt forskellige landskaber over hele landet, der finder sted mellem 11. juni og 28. oktober 2021 med 10 kunstnere og 10 dage i hver by.

Find program og tilmelding til deltagelse i vandringerne på: www.metropolis.dk

– program for Walking Landscapes på Møn offentliggøres 7. juli

Følg vandringerne online på facebook-siden: Walking Landscapes

Walking Landscapes præsenteres af Metropolis – Københavns Internationale Teater med støtte fra Statens Kunstfond – Sammen om Kunsten og Wilhelm Hansen Fonden.

Foto: Torben Huss

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s