NOVEMBER 2021

Skønhed & Forfald
Billedkunstner og designer Rune Fjord 
– b.la. i samtale med kemiker William Houman og naturvejleder Susanne Rosenild

I situationer ved Havesøen og Skriversøen møder du Rune Fjords indsamlede og kunstnerisk bearbejdede materiale fra havens flora, fauna og geologi.

Laboratoriet er et udtryk for menneskets drift mod at forstå, det man undrer sig over og evnen til at forestille sig nye sammenhænge. Fjord har frisat det traditionelle videnskabelige laboratorium og realiseret et
samarbejde mellem naturvidenskab og kunstneriske kompetencer i nye systemer og sammenhænge.

Med en overbevisende sans for skønhed, har Fjord skabt et levende arkiv af forrådnelse og forfald. Fx. er svampesporer bearbejdet med dyrkningsmedier og processen er fastfrosset i resin, plantedele er bearbejdet æstetisk og dufte destilleret af årstidens blomster.

I laboratoriet ligger der instruktioner til små
eksperimenter du selv kan undersøge.

Alle, børn, unge og voksne inviteres til at
arbejde i laboratoriet sammen med Rune Fjord:

Lørdage og søndage i november fra 11 til 16:
Den 13. og 14., 20. og 21. samt 27. og 28.


“Fraværet af sanselighed og nærvær i vores digitaliserede SoMe tid, har skabt et stærkt behov hos mange mennesker for nærvær, fordybelse og sansning i nye fællesskaber. Det sansende og undersøgende menneske sætter kunsten, kulturen, historien, videnskaben og naturen i den romantiske have i spil…”

Laboratoriet er en nysgerrig åbning til menneskets altomfattende samhørighed med naturen. Formatet er et feltlaboratoriet, der skaber rammer for indsamling med små glasbeholdere, hylder og redskaber til undersøgelse. Efter kunstnerisk bearbejdning arkiveres indsamlede prøver og materialer i forhold til forskellige æstetiske overvejelser. Samarbejdet mellem videnskab og kunstneriske kompetencer skaber nye systemer og sammenhænge.

Fra den 1.-12- november arbejder Mønske skoleklasser i feltlaboratoriet med fauna og flora.

Støttet af Statens Kunstfond og Vordingborg Kommune