DECEMBER/JANUAR 2022

Sympoiesis af Nana Francisca Schottländer  
En kropslig dialog med Liselunds landskaber i tekst, video og fotografi

December: 12. december til 2. januar fra kl. 10-20
Januar: Lørdag og søndag 10-18
STED: Gå på opdagelse i det store drivhus ved Havesøen og rundt om i haven

Hver måned gennem et år har Nana Francisca Schottländer udforsket Liselund Have og de forskellige årstiders liv og fænomener. Kroppen er hendes redskab og huden en membran, hvor verdener og væsener mødes, hvor liv udveksler med liv; træ og krop, vand og hud, kød og sten, lys og mørke.

Sympoiesis betyder samskabelse, og værket er et skabende moment, hvor menneske og mere-end-menneske mødes i nye synteser. De kropslige møder med landskabet er i samarbejde med fotograf Thomas G. Bagge dokumenteret i video og foto, hvor kroppens og havens konturer går i symbiose, og menneskekroppen falder ind som endnu en skulpturel form i landskabet.

Det første, der møder mig, er rødderne: Lemmer, forgreninger.

Nedborede, holdende sammen på det hele i et sejt greb om jorden.

Forgreningernes mønstre går igen – multiplicerer sig i det uendelige. På tværs af træer, bække, mos og min egen krop. De filtrer sig ind i hinanden i lag og forskydninger; kalejdoskopiske gentagelser. Som et fælles sprog, en fælles kode, der løber på tværs af entiteter og materialer

Materialet er komponeret til en række videoværker, der i ly af decembers vintermørke samles i en installation i haven.

Her kan du rejse gennem havens liv, årstidernes transformationer og udvekslingerne mellem en menneskekrop og landskabets mangeartede kroppe.

OM NANA FRANCISCA SCHOTTLÄNDER
Nana Francisca Schottländer har siden 2000 arbejdet i krydsfeltet mellem dans, performance, installation og konceptkunst. Det står centralt i hendes arbejde, at hun bruger sin egen krop som et levende redskab til udforskning og skabelse. Hendes projekter spænder over koreografiske værker, performative installationer, videoværker og performative interventioner i offentlige rum.

SYMPOIESIS er blevet til i dialog med bøgerne Træerne Hemmelige Liv af Peter Wohlleben og Meeting the Universe Halfway af Karen Barad og i samarbejde med fotograferne Thomas Gunnar Bagge og Mikkel Ulriksen.

…. human bodies, like all other bodies, are not entities with inherent boundaries and properties but phenomena that acquire specific boundaries and properties through the open-ended dynamics of intra-activity. Humans are part of the world-body space in its dynamic structuration.

– Karen Barad, Meeting the Universe Halfway

Foto: Thomas Gunnar Bagge

Sympoiesis præsenteres af Metropolis – Københavns Internationale Teater.  https://www.metropolis.dk/sympoiesis

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s